In twee jaar tijd 5.000 jonge werkzoekenden minder in Brussel

Bron © BELGA
Brussel -

In twee jaar tijd is het aantal niet-werkende werkzoekenden jonger dan dertig jaar in Brussel afgenomen van 31.705 tot 26.728. Dat is voor een groot stuk te danken aan samenwerking tussen de openbare diensten voor werkgelegenheid en vorming in de hoofdstad, zo melden Brussels minister van Werk Didier Gosuin en de directies van die diensten dinsdag tijdens een persconferentie.

De Brusselse regering heeft bovenaan haar prioriteitenlijstje werk en vorming geplaatst, in het bijzonder bij jongeren.Tijdens het eerste volledige jaar van de legislatuur (2015) volgden 4.631 jongeren een vorming, 2.295 een stage en vonden 3.690 jongeren een job via de diensten van Actiris. Voor de Brusselse minister van Werk zijn de cijfers bemoedigend. Ze tonen “dat er een visie is in Brussel die afstapt van het fatalisme van de werkloosheid en de stagnatie, door voor synergieën te zorgen tussen de partners voor arbeidsbemiddeling en vorming”.

Volgens Gregor Chapelle, algemeen directeur van Actiris, ligt de jongerenwerkloosheid in Brussel sinds begin dit jaar lager dan in Antwerpen.

AANGERADEN