Fortis-schikking duwt Ageas in het rood

Ageas-topman Bart De Smet Foto: Photo News

Verzekeraar Ageas heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een nettoverlies van 633 miljoen euro geboekt. Door de schikking over de Fortis-erfenis die begin dit jaar werd bereikt was een verlies onvermijdelijk. Ook de terreuraanslagen in Brussel wegen op het resultaat.

Uit de cijfers die Ageas vanmorgen heeft gepubliceerd blijkt dat de Belgische en Aziatische life-tak het erg goed hebben gedaan. Daardoor steeg de winst van de verzekeringsafdeling licht tot 201 miljoen euro.

Onder de streep valt daar echter niets meer van terug te vinden. Zoals al in maart gemeld is Ageas bereid om de zaak rond misleiding van beleggers door voorganger Fortis te schikken voor zo’n 1,2 miljard euro. Ageas kon vandaag overigens melden dat ook de Brusselse advocaat Laurent Arnauts, die zo’n 1.400 beleggers zou vertegenwoordigen, zich bij de schikking aansluit. Daardoor is een belangrijke juridische zaak van de baan.

De schikking zorgt dit kwartaal voor een negatieve impact van 834 miljoen euro, zodat het nettoresultaat in dit kwartaal in totaal 633 miljoen euro in het rood gaat.

Terrorisme

Als verzekeraar moet Ageas ook tussenkomen voor de schade die de terreuraanslagen van 22 maart hebben aangericht. In de kwartaalcijfers meldt Ageas dat het bedrijf daardoor zo’n 19 miljoen euro minder winst boekt.

Door
AANGERADEN
Meest recent