Ben Segers: “We wilden in derde seizoen van Wat Als? met Gaston samenwerken”

Bron © BELGA

Foto: FRBE

De zaterdag overleden Gaston Berghmans (90) was een voorbeeld voor heel wat Vlaamse acteurs. “Hij was een leermeester, ik ben met zijn werk opgegroeid en het heeft mij geïnspireerd”, zegt acteur Ben Segers. “We wilden in het derde seizoen van ‘Wat Als?’ met Gaston samenwerken, maar door zijn gezondheid is dat er jammer genoeg niet meer van gekomen.”

Voor Segers kwam het bericht van het overlijden niet geheel onverwacht. “Ik wist dat het niet goed met hem ging en had een vermoeden dat we snel afscheid van hem zouden moeten nemen”, zegt de acteur. “Hij heeft een mooie leeftijd bereikt, 90 jaar, en prachtige dingen gedaan. Gaston heeft mij geïnspireerd, hij was een leermeester, ik ben met zijn werk opgegroeid. Ik was verknocht aan zijn oudejaarsshows, die waren een vaste waarde bij ons thuis.”

Segers werkte nooit samen met Berghmans, maar mocht wel enkele van zijn sketches brengen. “Voor zijn 80ste verjaardag werd in de Bourlaschouwburg in Antwerpen in een groot feest voorzien. Ik mocht twee sketches brengen en heb daarvoor samengewerkt met Nico Sturm en Bruno Vanden Broecke. Gaston zat op de derde rij en zei ons achteraf dat wij het beter hadden gedaan dan hij en Leo destijds. Dat zal ik nooit vergeten.”

Wat Als?

Voor het derde seizoen van Wat Als? zou Segers gaan samenwerken met Berghmans. “De bedoeling was dat hij in enkele stukjes zou meedoen, maar tijdens de voorbereidingen bleek dat zijn gezondheid dat niet meer toeliet”, aldus Segers. “Maar het feit dat er een derde seizoen van Wat Als? komt, is dus wel een beetje zijn schuld (lacht).”

“Ik zal me Gaston herinneren als een fantastisch acteur”, zegt Segers. “Hij was niet alleen komiek, maar heeft heel wat andere serieuze dingen gedaan waar mensen vaak niet meer aan denken. Gaston was lachen, genieten... zoals hij was er geen ander, hij was echt uniek.”

Door mtm