Michel Van den Brande neemt afscheid van goede vriend: "Spijtig dat Gaston hier een beetje onderschat werd"

Foto: Facebook / Michel Van den Brande

Michel Van den Brande, de stellingenbouwer uit 'The Sky is the Limit' was een goede vriend van Gaston Berghmans. Hij reageert aangedaan op het overlijden. "Ik moest even plat in de zetel gaan liggen toen ik het nieuws hoorde", zegt Van den Brande. "Ik moest even nadenken en alles laten bezinken. Gaston was een schitterende mens. Het is natuurlijk wat dubbel. 90 jaar worden is mooi. Maar het is ook zo spijtig dat er nu aan eind aan komt, want hij was een erg goed mens en zal altijd in mijn hart blijven."

- Legendarische komiek Gaston Berghmans overleden

"De laatste keer dat ik hem zag, was met een vijftiental vrienden en burgemeester Bart De Wever op zijn negentigste verjaardag. Ik was zo blij hem toen te zien. Gaston is een icoon. In Amerika zou die mens een wereldster geweest zijn. Maar ik vind het spijtig dat hij in ons land soms een beetje onderschat werd. Soms werd er wat smalend over hem gedaan."

Toch houdt Van den Brande vooral goede herinneringen aan de komiek over. "Alle videocasettes van Gaston en Leo heb ik hier nog liggen. Ik zal ook zijn jaarlijkse uitstapjes naar Blankenberge, waar hij altijd een appartement huurde, nooit vergeten. Vorig jaar hebben we daar nog een prachtige avond gehad. Hij was toen nog goed en tapte moppen zoals vroeger. Maar ja, de laatste tijd ging het minder. Zeker de voorbije drie, vier dagen, takelde hij erg af. Dat wisten we. Normaal gesproken zou ik hem twee weken geleden nog ontmoeten. Maar ik geraakte er uiteindelijk niet. Wat heb ik daar nu spijt van. Eigenlijk zou een mens als Gaston onsterfelijk moeten zijn. Maar helaas kan dat natuurlijk niet. Al blijft Gaston voor mij wél altijd onsterfelijk."

LEES OOK. "Het is de schuld van Gaston dat er een derde seizoen van Wat Als komt"

LEES OOK. "Hij was een geniale vakidioot, maar een lief mens"

VIDEO. Geniet hier nog eens van de beste sketches van Gaston

Door mtm, mkm