Misnoegde investeerders trekken ten strijde tegen Perrigo

Marc Coucke. Foto: Photo News

Het advocatenbureau Bernstein Liebhard LLP uit New York heeft een class action suit ingeleid tegen Perrigo, het Amerikaanse moederbedrijf van Omega Pharma, dat het kocht van Marc Coucke. Gisteren raakte al bekend dat die geen kwijting heeft gekregen voor zijn periode als bestuurder.

Een groep investeerders nam Bernstein Liebhard in dienst om de koersval van Perrigo aan te klagen die volgde na afboekingen die werden doorgevoerd na de overname van Omega Pharma. In een communiqué van Perrigo in april 2015 noemde het bedrijf volgens het advocatenbureau zelf dat een overnamevoorstel van Mylan te laag was omdat het geen rekening hield met de overname van Omega Pharma.

Bernstein Liebhard wijst erop dat het eerste voorstel van Mylan, begin april vorig jaar, bijna 30 procent boven de beurswaarde van het bedrijf lag, en dat dat voorstel goed ontvangen werd door investeerders. Perrigo verwierp het voorstel omdat het van mening was dat de waarde van de overname van Omega Pharma onvoldoende naar waarde werd geschat. Midden november mislukte het vijandige overnamebod van Mylan, nadat de bezitters van slechts 40 procent van de uitstaande Perrigo-aandelen instemden met het bod.

De afgelopen maanden leed het Perrigo-aandeel fors verlies. Vorige week nog moest het Amerikaanse bedrijf een waardevermindering van 467 miljoen dollar doorvoeren op Omega Pharma. Met de klacht willen de beleggers hun verliezen nu verhalen op Perrigo. Bernstein Liebhard roept beleggers op zich aan te sluiten bij de klacht.

Perrigo zal waarschijnlijk de verantwoordelijkheid bij voormalige Omega Pharma-topman Marc Coucke proberen te leggen. Het Amerikaanse bedrijf maakte gisteren bekend dat het Coucke, net als Barbara De Saedeleer, voormalig financieel directeur bij Omega Pharma, geen kwijting geeft voor zijn periode als bestuurder. Daardoor zette het de deur open om de twee aansprakelijk te stellen.

Door
AANGERADEN