"Gaston toverde op het laatste moment nog een glimlach tevoorschijn"

Bron © atv
De Antwerpse komiek Gaston Berghmans verbleef op het einde van zijn leven in een zorgcentrum in Schoten. Tot op het laatste moment kreeg de 90-jarige Berghmans palliatieve zorgen toegediend. Zijn vrouw Jenny en zijn kinderen Paul en Chantal bleven tot zijn overlijden aan de bedstee staan.

Gaston Berghmans overleed zaterdag op 90-jarige leeftijd. Zijn familie bleef tot het laatste moment bij de Antwerpenaar, die in de laatste dagen van zijn leven palliatieve zorgen kreeg toegediend.

"Chantal, Paul en Jenny hebben zich meteen naar het zorgencentrum gehaast", weet vriend van de familie Pascal Van Nuffel. "Het leek alsof Gaston speciaal op hun komst had gewacht. Hij heeft de hand van zijn dochter vastgepakt en een kleine glimlach tevoorschijn getoverd. Dan is hij op een klein kwartier tijd uitgedoofd."

Monument

Ook voor Van Nuffel was de emotionele klap van Gastons dood moeilijk te verwerken. "Het blijft erg. Gaston was een monument en icoon in Vlaanderen, maar vooral een heel lieve en toffe man. Hij zal door velen gemist worden."

REACTIES. "Egyptische hemel dubbel en dik verdiend

De begrafenis van Gaston Berghmans vindt op vrijdag 27 mei om 11.30 uur plaats in de Sint-Andrieskerk in Antwerpen. "Gaston was een ontzettende liefhebbers van de Antwerpse taal en de pastoor van de kerk is erom bekend van het Antwerps in zijn missen te verwerken", vertelt Van Nuffel. Onder meer prins Laurent zou nog zijn laatste eer aan de komiek willen bewijzen.

Herbekijk: de beste sketches van Gaston Berghmans

Door bap