Michel Van den Brande: “Gaston Berghmans wilde op zee uitgestrooid worden”

Foto: Facebook / Michel Van den Brande

Antwerpen / Schoten / Blankenberge - Michel Van den Brande, de stellingenbouwer uit 'The Sky Is the ­Limit', was een goede vriend van Gaston Berghmans. Hij kreeg van de familie van de komiek de uitdrukkelijke vraag om zijn allerlaatste wens in te willigen.

“Het was blijkbaar zijn wens dat na zijn crematie het stoffelijk overschot in de zee voor Blankenberge gestrooid zou worden”, zegt Van den Brande. “De ­familie heeft mij nu gevraagd om dat te regelen. Ik zal dan ook een boot huren om samen met de familie op zaterdag zijn as in het water te strooien.”

Van den Brande was erg aangedaan door het overlijden van zijn vriend. “Gaston was een schitterende mens. Het is natuurlijk wat dubbel. Negentig jaar worden is mooi. Maar het is ook zo spijtig dat er nu een einde aan komt. Eigenlijk zou een mens als Gaston onsterfelijk moeten zijn. Maar helaas kan dat niet. Al is Gaston voor mij wél onsterfelijk.”

Van den Brande was een goede vriend van Gaston Berghmans, die zaterdagochtend op 90-jarige leeftijd is overleden in het rust- en verzorgingstehuis in Schoten, waar hij nog maar enkele maanden woonde. De laatste jaren sukkelde de man met zijn gezondheid.

De uitvaartplechtigheid van Berghmans gaat vrijdag om 11.30 uur door in de Sint-Andrieskerk in Antwerpen. De dienst zal worden voorgegaan door priester Rudi Mannaerts, bekend in het Antwerpse omdat een deel van zijn mis in het Antwerps gebeurt.

Door mkm
AANGERADEN