Nederland brengt Fortis-dochter terug naar beurs

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Nederlandse verzekeraar ASR Nederland gaat naar verwachting op 10 juni naar de beurs. Daarmee maakt het voormalige onderdeel van Fortis zijn terugkeer op Euronext Amsterdam.

Dat heeft NLFI, de stichting die namens de Nederlandse staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, maandag bekendgemaakt.‘We zijn klaar voor een toekomst als beursgenoteerde onderneming’, liet een verheugde topman Jos Baeten weten.

De Nederlandse staat verkoopt in eerste instantie een belang van maximaal 40 procent in ASR. Dat komt neer op 60 miljoen aandelen. Met een indicatieve prijs per aandeel tussen de 18 en 22 euro komt de opbrengst van de beursgang waarschijnlijk uit tussen de 1,08 en 1,32 miljard euro.

Geïnteresseerde beleggers kunnen zich vanaf dinsdagochtend melden. Voor particulieren sluit de inschrijving naar verwachting op 8 juni, voor institutionele investeerders op 9 juni. Rond die dag wordt ook de definitieve prijs bekendgemaakt.

Kredietcrisis

ASR kwam in overheidshanden toen in 2008 op het dieptepunt van de kredietcrisis de Nederlandse onderdelen van Fortis en ABN Amro werden genationaliseerd. Fortis Verzekering Nederland werd zo omgedoopt tot ASR Nederland.

Nettowinst

Tegelijk met het prospectus voor de beursgang heeft ASR de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar gepubliceerd. Daarin werd een nettoresultaat van 214 miljoen euro in de boeken gezet, 30 miljoen meer dan een jaar eerder.

Door
VOOR ABONNEES