Pittsburgh wint eerste finaleduel in Stanley Cup

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De Pittsburgh Penguins hebben de eerste wedstrijd om de Stanley Cup, de trofee voor het beste team in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL, op hun naam geschreven. Ze haalden het maandagavond met 3-2 van de San Jose Sharks.

De thuisploeg kwam 2-0 voor via Bryan Rust en Conor Sheary. Tomas Hertl en Patrick Marleau brachten San Jose in de tweede periode langszij. Nick Bonino besliste de partij drie minuten voor tijd alsnog in het voordeel van Pittsburgh. De zege voor de Penguins was zuinig maar verdiend, want Pittsburgh had een pak meer schoten op doel. San José-doelman Martin Jones schudde liefst 38 reddingen uit zijn mouw.

Woensdag spelen beide teams opnieuw tegen elkaar in Pittsburgh. Wie het eerst vier keer wint, mag de prestigieuze Stanley Cup in de lucht steken.

De Penguins staan voor het eerst sinds 2009 in de finale. Ze pakten toen hun derde en voorlopig laatste titel (na successen in 1991 en 1992). De Sharks mogen voor het eerst sinds hun oprichting in 1991 een gooi doen naar de Stanley Cup. De winnaar volgt op de erelijst de Chicago Blackhawks op.

    AANGERADEN