Doodsoorzaak van Prince is bekend

© AP

De Amerikaanse popster Prince is aan een overdosis Fentanyl overleden. Dat heeft het medisch-gerechtelijke instituut dat de lijkschouwing heeft uitgevoerd, donderdag meegedeeld.

Guy Stevens

De 57-jarige Amerikaanse zanger had opiaten bij zich toen hij op 21 april dood werd aangetroffen in zijn residentie ‘Paisley Park’ in het Amerikaanse Minneapolis. Opiaten werken pijnstillend, maar zijn ook zeer verslavend. Ze werden ook elders in de woning aangetroffen.

Eerder bleek al dat Prince al jaren misbruik zou hebben gemaakt van voorgeschreven geneesmiddelen, meldde nieuwszender CNN. De dag voor zijn dood zou zijn team een afkickspecialist in Californië hebben gecontacteerd om dringend hulp te zoeken voor de zanger/gitarist. De muzikant zou de dag voor zijn dood een behandeling door een arts zou hebben gekregen.

Er deden al geruchten de ronde dat diezelfde opiaten ook de oorzaak van het overlijden geweest zouden zijn, maar dat werd niet bevestigd. Tot nu. Prince is overleden aan overdosis Fentanyl. Dat is een krachtige opioïde pijnstiller en dient te worden voorgeschreven. Prince heeft zichzelf het bijzonder riskante middel toegediend en zijn dood is een ongeval, aldus de Midwest Medical Examiners.

LEES OOK

Nu in het nieuws