Engie gaat jobs schrappen

Bron © BELGA

Engie wil meer inzetten op hernieuwbare energie Foto: Photo News

De omvorming van de Franse energiereus Engie naar een bedrijf dat meer hernieuwbare energie produceert, zal banen kosten. Het bedrijf is van plan om vertrekkers niet langer te vervangen, maar interne verschuivingen door te voeren.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. De Franse nieuwsbrief La Lettre de l’Expansion spreekt van meer dan 1.000 jobs, maar volgens Engie is dat overdreven. Om hoeveel jobs het wel gaat, is niet bekend.

Volgens de nieuwsbrief is de groep van plan 450 banen te schrappen in Europa (Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Nederland en Noorwegen) binnen de activiteit exploratie-productie van petroleum en gas. Zeshonderd banen zouden verdwijnen bij de callcenters, 200 jobs bij de informatica-afdeling en een honderdtal banen van traders. Dat ontkent het moederbedrijf van Electrabel dus.

CO2

Wel bevestigt Engie dat het in het kader van het transformatieplan van het bedrijf een aantal activiteiten zal afbouwen, onder meer die activiteiten die veel CO2 uitstoten. En zal dat gepaard gaan met het schrappen van banen.

Een woordvoerder van Engie benadrukte dat het verdwijnen van banen voornamelijk zal gebeuren via het niet vervangen van mensen en interne verschuivingen, ook al zijn ontslagen niet volledig uit te sluiten.

Door
AANGERADEN
Meest recent