Orange voegt sport toe aan tv-aanbod

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Orange (ex-Mobistar) voegt vanaf half juli een optioneel sportpakket toe aan zijn digitale televisieaanbod. Het gaat om de zenders Eleven en Eleven Sports. Over de Belgische voetbalcompetitie lopen onderhandelingen, zegt een woordvoerster van Orange. Het tv-aanbod van Orange bestaat nog maar sinds 1 maart.

De sportoptie zal 10 euro per maand kosten, maar alle bestaande klanten en nieuwe klanten die voor 31 december intekenen, krijgen beide kanalen gratis tot eind juni 2017.

Het ontbreken van sportzenders was een van de handicaps bij de lancering van Orange Internet+TV in maart. Eleven heeft onder meer de rechten voor de Spaanse, Italiaanse en Franse voetbalcompetitie en de NBA-basketbalcompetitie.

Concurrentie

Eleven en Eleven Sports zitten ook al in het aanbod van concurrenten Proximus en Telenet. Bij Proximus zitten beide zenders in een pakket van 9,95 euro per maand, waarin ook nog de Proximus-zender 11+ zit met onder meer de Champions League. Telenet bracht Eleven en Eleven Sports onder in het ruimere sportpakket Play Sports, dat aan de man gebracht wordt vanaf 16,95 euro per maand.

Door jdb