Fernand Huts: “Veel jongeren willen niet ondernemen, en dat komt deels door de moderne vrouw”

© BELGA

Veel jongeren willen niet ondernemen, en dat is deels de schuld van de moderne vrouw. Dat vindt tenminste ondernemer en enfant terrible Fernand Huts. “Vrouwen zijn veeleisender geworden”, zegt hij in een interview met het weekblad Trends.

lej

Volgens havenondernemer Fernand Huts is het nu het moment om te ondernemen: “het geld is gratis, de euro is zwak, de olie en energie goedkoop”. Maar hij stelt vast dat desondanks weinigen echt beginnen. “Er is een gebrek aan doeners. Velen hebben de mond vol over ondernemen, maar als het moment daar is, doen ze dat niet.”

Daar is ook een reden voor, vindt Huts. “Dat ligt minstens gedeeltelijk aan de rol van de moderne vrouw”, zegt hij in Trends. “Vroeger lieten die veel meer ruimte aan hun mannen om te ondernemen. Ze zijn veeleisender geworden. Een man moet mee instaan voor het huishouden, thuis zijn, meegaan op citytrip, skiverlof, en liefst nog verlof hebben in de krokus- en paasvakantie, in het groot verlof, met Allerheiligen en tussen kerst en nieuw. Begin dan maar als ondernemer.”

Wafeltje eten

“Nu komt quality time together vóór geld verdienen”, stelt Huts vast. “Wat is dat, quality time? Samen in een koetsje door het stad en een wafeltje eten aan het strand?”

“De vorige generatie vrouwen heeft zich in de miserie gefeminiseerd: man, kinderen, werk, huishouden, liefdesleven, bouwen, pensioensparen, enzovoort. Ze deden en konden het allemaal. De huidige generatie vrouwen wil een nieuwe man, iemand die moet opdraaien voor alle dingen waarvan hij toch geen verstand heeft. Ik heb het nooit gebracht tot nieuwe man.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten