UEFA opent nu ook disciplinaire procedures tegen Roemenië en Albanië

© Photo News

De Europese Voetbalbond UEFA heeft maandag disciplinaire procedures opgestart tegen Roemenië en Albanië, wegens verscheidene incidenten met supporters in het stadion van Lyon, zondagavond in hun onderling duel op de slotspeeldag in groep A. Dat maakte de UEFA maandag bekend.

Ook tegen de Belgische Voetbalbond (KBVB) werd er zondag een disciplinaire procedure opgestart, wegens incidenten met Belgische supporters, zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Ierland (3-0) in Bordeaux. De UEFA vervolgt de Belgische bond omdat supporters tijdens de wedstrijd in het stadion van Bordeaux vuurwerk hebben afgestoken en met voorwerpen gegooid hebben. Er ligt momenteel nog geen datum vast waarop de Disciplinaire Commissie van de UEFA de zaak zal behandelen.

Ook tegen Kroatië, Turkije, Hongarije en Portugal werden er al disciplinaire procedures ingeleid. Rusland kreeg van de UEFA dan weer een voorwaardelijke diskwalificatie en een geldboete van 150.000 euro opgelegd na de incidenten met Russische supporters in het Stade Vélodrome in Marseille tegen Engeland.

Lees ook

Hoofdpunten