Stig Broeckx bevindt zich in vegetatieve coma

Lotto-Soudal komt zaterdag met slecht nieuws over Stig Broeckx. De 26-jarige renner bevindt zich bijna een maand na zijn val in de Ronde van België in een vegetatieve coma. Hij reageert niet op prikkels zoals geluid of beweging.

Broeckx raakte eind mei ernstig gewond tijdens de voorlaatste etappe van de Baloise Belgium Tour na een val waarbij ook motards betrokken waren. Na een eerste behandeling in het ziekenhuis van Aken werd hij overgebracht naar Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.

“De afgelopen dagen heeft het neurochirurgisch team van het ziekenhuis in Genk de slaapmedicatie bij Stig afgebouwd, in een poging hem uit de comateuze toestand te halen”, meldt Lotto-Soudal. “Stig reageert helaas niet op prikkels zoals geluid of beweging. De artsen bevestigen dat Stig zware hersenschade heeft opgelopen in zowel hersenstam als verschillende hersendelen. Momenteel bevindt hij zich in een vegetatieve coma. Op dit moment is het moeilijk te voorspellen of het bewustzijn gedeeltelijk kan terugkeren.”

Uit respect voor de familie van Broeckx wordt geen verdere toelichting gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten