Kwart van jobs bedreigd bij Vesuvius in Oostende

Bron © BELGA

De directie van staaltechniekbedrijf Vesuvius Belgium wil de productievestiging in Oostende reorganiseren omdat de vraag naar de producten afneemt. ‘De voorgestelde maatregelen zouden kunnen leiden tot het verlies van 32 banen op een totaal van 136’, meldt het bedrijf.

De vakbonden kregen het nieuws vrijdag op de ondernemingsraad te horen. Het bedrijf verwijst voor de beslissing naar een veranderende en meer concurrentiëlere marktomgeving. Het bedrijf heeft de intentie om het aantal ploegen te verminderen en beschikbare middelen efficiënter te gebruiken, klinkt het.

‘We moeten onze site klaar maken voor de toekomst’, aldus operations manager Lieve Schaubroeck in een persbericht. Hij wil een ‘constructieve dialoog met de sociale partners’.

Vesuvius is actief rond vloeibare staaltechniek en levert aan de staal- en gieterij-industrie. In Oostende worden vuurvaste producten voor verschillende processen gemaakt. Die gaan naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Maar de staalproductie in die markten zit sinds 2007 in dalende lijn, met ook fabrieken die sluiten. ‘Er zijn geen tekenen die erop wijzen dat de situatie de komende jaren zal veranderen.’ Door de concurrentie en goedkope import is er ook sprake van een grote prijsdruk, aldus het bedrijf.

Door
AANGERADEN
Meest recent