CLUBNIEUWS. IJslandse EK-held komt naar België, weer verdediger out bij Club Brugge

Sporting Lokeren staat dicht bij een akkoord met deze Ari Freyr Skulason, een ­29-jarige IJslander die uitkomt voor het Deense BK Odense Foto: Photonews

Is de Jupiler Pro League binnenkort een IJslandse EK-held rijker? Het zou zomaar kunnen, want Sporting Lokeren heeft met Ari Freyr Skulason een nieuwe linksachter in het vizier. Bij Club Brugge vallen de centrale verdedigers dan weer als vliegen, en bij Anderlecht zoeken ze naar een oplossing voor de dossiers-Vanden Borre en -Suarez. Uw dagelijkse portie clubnieuws!

IJslandse EK-held vervangt Odoi bij Lokeren 

Sporting Lokeren heeft een nieuwe linksachter in het vizier. De Waaslanders staan dicht bij een akkoord met Ari Freyr Skulason, een ­29-jarige IJslander die uitkomt voor het Deense BK Odense. Daar ligt de speler, die de voorbije weken ook basisspeler was met zijn vaderland op het EK, nog een half jaar onder contract, maar hij voerde al verkennende gesprekken met de Wase clubleiding. Daaruit blijkt dat hij een overstap naar Daknam wel ziet zitten.

Zo reageert Lokeren op het vertrek van de huidige linksachter ­Denis Odoi (28). Hij tekent een contract van drie jaar plus een optie op een bijkomend jaar bij de Engelse tweedeklasser Fulham. Odoi kon ook naar Legia Warschau, maar gaf de voorkeur aan een avontuur bij de Londense traditieclub. De Leuvenaar speelde sinds 2013 voor Lokeren.

Cyriel Dessers ruilt Lokeren voor de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda.

Mechele tot 6 weken out, Pina voor het eerst op het trainingsveld

Brandon Mechele, die afgelopen zaterdag geblesseerd geraakte in de oefenwedstrijd tegen Oudenaarde, is tot zes weken out. De verdediger van Club Brugge scheurde de ligamenten van zijn enkel en moet wekenlang revalideren. Mechele mist sowieso de eerste wedstrijden van de competitie, maar zou normaal fit moeten raken voor de groepsfase van de Champions League. Eerder toonde Zulte Waregem interesse voor de jonge verdediger die afgelopen seizoen zijn meerdere moest erkennen in Engels-Denswil. Zijn blessure is slecht nieuws voor Club omdat ook Poulain en Engels nog niet fit zijn. Club trainde gisterenvoormiddag en oefende ‘s avonds tegen Donetsk. Diaby, Poulain en Engels deden het rustig aan en liepen rondjes. Vormer en nieuweling Pina trainden individueel. Denswil sloot aan bij de groep. Ibini deed enkel de opwarming mee. Bolingoli (knie) en Refaelov (buikspieren) bleven binnen.

Suarez forceert breuk met Anderlecht

Tijdens de oefenwedstrijd van Anderlecht tegen OH Leuven werd Anthony Vanden Borre bejubeld door een klein deel van de aanhang. Maar als VDB vandaag slaagt voor zijn afsluitende tests bij Montpellier komt er een definitief einde aan zijn verhaal bij Anderlecht. Vanden Borre vertoeft momenteel in Montpellier waar hij deel twee van zijn medische tests aflegt. Vanuit Frankrijk liet de rechtsachter weten dat hij snel zijn handtekening hoopt te zetten bij Montpellier Hérault Sport Club, kortweg MHSC. Het zou voor Vanden Borre zijn zesde club worden, de vierde in het buitenland. Maar de ex-Rode Duivel speelde nog niet in de Ligue 1.

Anderlecht werkt ook verder aan het dossier van Matias Suarez. Vanuit Argentinië laat Mati de spierballen rollen om een transfer naar zijn ex-club Belgrano te forceren. Gisteren werd hij voorgesteld bij Belgrano en tekende hij een contract van drie seizoenen bij zijn ex-club. Intussen nam Suarez een advocaat onder de arm. Voor Anderlecht liggen er twee opties op tafel. Het stapt naar de burgerrechtbank en eist op basis van de wet van 24 februari 1978 voor sportbeoefenaars dat Suarez het loon van zijn laatste contractjaar uitbetaalt. Dat zou ruw geschat kunnen oplopen tot anderhalf miljoen euro. Of Anderlecht dient een klacht in bij wereldvoetbalbond FIFA.

Bij Belgrano zijn ze zich van geen kwaad bewust. “Dit is een dispuut tussen Suarez en Anderlecht”, klinkt het. “Wat ons betreft hebben wij een contractvrije speler aangeworven.” Gisteren vertrok Anderlechtgezant Witters naar Argentinië om de situatie te ontmijnen. Maar trainer Weiler rekent niet meer op Suarez. “Ik wil enkel spelers die met hun volle goesting voor Anderlecht willen voetballen.”

Masika definitief naar Lierse

Lierse en RC Genk bereikten een akkoord over de definitieve transfer van Ayub Masika naar Lierse. In de zoektocht naar een vervanger voor Kabasele bewandelt Genk de piste Bartolomeu Jacinto Quissanga, een 24-jarige Angolese international van de Russische  vice-kampioen FC Rostov.

Valdés weer op weg naar Premier League

Doelman Victor Valdés, ex-Standard, leek op weg naar de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar legde vandaag medische testen af  bij Middlesbrough. Hij tekende er een contract voor twee jaar.

Door alve, ppl, bla, jve, ela
AANGERADEN
Meest recent