Fanclub Stig Broeckx zet in op verkoop van polsbandjes

© BELGA

De actie met steunbandjes die werd opgestart na de zware crash van Stig Broeckx in de Ronde van België, wordt door diens fanclub verdergezet en uitgebreid. Op die manier willen de supporters van de onfortuinlijke renner, die al ruim anderhalve maand in een coma ligt, de naasten van Broeckx steunen.

De negen renners en het personeel van Lotto-Soudal in de Tour dragen allemaal een Fight For Stig-polsband. Thomas De Gendt droeg donderdag zijn ritzege op de flanken van de Mont Ventoux op aan Broeckx.

© mvh

Via lokale verdeelpunten in de horeca gingen in een week tijd de eerste duizend stuks van de bandjes de deur uit. “De grote vraag naar de rode polsbandjes heeft ons verrast”, meldt de fanclub. “De bestelling voor 3.000 extra bandjes werd al geplaatst en er is een webshop opgestart om ook supporters en sympathisanten die ver uit de buurt wonen de kans te geven om een klein schakeltje te worden in de strijd van Stig.”

De polsbandjes, die ook online kunnen besteld worden, kosten twee euro en kaderen in de Fight For Stig-campagne die Lotto-Soudal heeft opgestart. De eventuele opbrengst gaat naar de naasten van Broeckx.

Aangeboden door onze partners