HERBEKIJK. Termont steekt de draak met Optima-affaire

Gent - Zou Daniël Termont het in zijn jaarlijkse openingsspeech op de Gentse Feesten hebben over de affaire-Optima? Tuurlijk wel, uitgebreid zelfs. "Polé Polé moet weg. We gaan daar allemaal schone jachten leggen. Exclusief toegankelijk voor leden van het schepencollege. Om daar onze zaakskes te regelen.”

Daniël Termont stak in zijn openingsspeech in het Gentse stadhuis vrijdagavond volop de draak met de Optima-affaire, waarin hij zelf genoemd werd. De Gentenaar kreeg de beelden van de receptie ter beschikking van VTM Nieuws.

Uiteraard kregen ook de andere partijen uit zijn gemeenteraad een klets om de oren. Elke partij haar eigen plein. “Het Luisterplein (Laurentplein) wordt dat van de Groenen”, klonk het met blik op Filip Watteeuw. “Eén man die spreekt en de rest die luistert.” En CD&V moet het van Termont met de Groentemarkt doen. “Die hebben ook niemand met een eigen repertoire.”

Waarop hij, zoals de traditie het wil, de symbolische sleutel van het stadhuis overhandigde aan de Feesten-burgemeester, Christofke zoals hij hem noemde. En nog een liedje zong met Koen Crucke. “En nu ga ik mij terugtrekken. Tien dagen lang, om mijn antwoorden voor de Optima-commissie voor te bereiden.”

Het videobeeld loopt rond de 10 minuten vast, waarvoor onze excuses

Door Bert Staes, Jan Claeys
AANGERADEN
Meest recent