"Merci flikken. Wat nerveus, maar jullie doen het prima"

Hier en daar gaat iemand over zijn theewater, maar verder zijn het rustige Feesten voorlopig. Foto: dvh

Gent - Het zijn niet de gemakkelijkste Gentse Feesten voor de hulpdiensten in Gent. Het moeilijk te beveiligen volksfeest vergt een grote inspanning van de lokale en federale politie, brandweer en alle andere veiligheidsdiensten. En dat wordt geapprecieerd door heel wat bezoekers.

Honderden politiemensen waren zondagavond op de been voor het jaarlijkse vuurwerk op de Gentse Feesten. De Gentse politie greep zondagavond een dreiging tegen een vuurwerk in Nijmegen aan om een terreuroefening te doen tijdens het vuurwerk op de Gentse Feesten.

Politieagenten met zware wapens, grote oproervoertuigen, een helikopter die boven de stad cirkelt, road blocks... De aanwezigheid was zondagavond duidelijk zichtbaar. Een wat akelig gevoel, de Gentenaars zijn geen machinepistolen gewend op hun Feesten. Maar dat weerhield 20.000 mensen niet om naar het vuurwerk te gaan kijken.

Het zijn bovendien zeer rustige Feesten voorlopig. Er is nog geen enkel ernstig incident gemeld. Op sociale media wordt de zware inzet van de politie bejubeld. "Als het goed is, mag het ook gezegd worden!"

Door Bert Staes
AANGERADEN
Meest recent