Les Tigresses Rouges: stop eens een tijger op het Laurentplein

Gent - Niet in je tank, maar wel op het Laurentplein zaten ze gisteravond: de pittige dames met hier en daar een hoek af van Tigresses Rouges, herkenbaar aan hun tijgervelletje en (bij twee althans) hun rode haar. Wie van die adrenalinestoot wilde bekomen, kreeg nadien een rustige – misschien te rustige – set Jasmien Aernout op het bord. Afsluiten deden ze op het gezelligste plein met een vaste waarde met een vaste stem, Eva De Roovere. Tiens, weer drie keer girlpower op eenzelfde podium.

Les Tigresses Rouges, vorig jaar stonden ze geprogrammeerd als Les "Tristesses" Rouges. Drukfoutje, maar daar konden ze mee lachen, het leverde gisteren zelfs een speciaal nummer op voor Ilse Everaert, een van de drijvende krachten achter het Luisterplein. Bij speelpoezen Karo en Silke, aangevuld met nog drie dames met pit, mag het al eens om te lachen zijn. Vrolijk cabaret, met luisterliedjes waarin mannen er geregeld eens van langs krijgen. Overgoten met veel humor, gekke bekken en liefde voor het publiek. En met een gastoptreden van Michel Goessens, die we al eerder op het podium zagen deze week met twee andere dialectkornuiten. Een totaalspektakel waarmee ze naar eigen zeggen meestal “cafeetjes en intieme plekken” aandoen, maar ook het Laurentplein genoot ervan. Niet het minst omdat de tijgerinnen ook een serieuze fanclub mee hadden op de eerste rijen.

Jasmien Aernout

Rust dan met Jasmien Aernout, die ook al vijftien jaar in het vak zit. Meisje met gitaar en een fijne band, die begon in het Engels, dan in het Nederlands ,maar gearriveerd in het West-Vlaams,  “de mooiste taal aller talen” beweerde ze. Het vertrekpunt van haar onverdunde liedjes is haarzelf, liet ze weten. Mooi, maar een iets te vlakke set om de massa te bekoren. Of zaten we nog met te veel adrenaline na de tijgerdames?

Eva De Roovere

Een erg vaste stem en een erg vaste waarde op het Luisterplein mocht dag 4 – ja, we zijn bijna halfweg – afsluiten. Eva De Roovere, al vijftien jaar een echte Gentenaar, verzot op ons dialect dat ze helaas niet onder de knie krijgt. Podiumpresénce en charisma heeft ze met hopen, maar het Laurentplein werd wel een beetje ongeduldig omdat ze te lang bij haar nieuwe Engelstalig album “Chanticleer” bleef hangen, opgenomen in de Verenigde Staten. Maar de aanhouder wint, en ook wij trokken pas weer naar huis nadat we meegeneuried hadden met “Fantastig toch”. Tien jaar oud, jawel, maar niets mooiers om de zwoele nacht van dag vier mee in te gaan.

Door Geert Herman
AANGERADEN
Meest recent