Boomtown zonder cash: "Acht euro voor twee pintjes? Miljaar"

Gent - Wie de komende dagen naar Boomtown op de Kouter in Gent afzakt, hoeft aan de toog niet te zoeken naar kleingeld. Betalen gebeurt er vlotjes met de BoomPas, een kaart die je oplaadt bij het binnenkomen.

De Feesten zijn bijna halfweg en dat betekent dat Boomtown dinsdagavond is losgebarsten. Het vijfdaagse muziekfestival trapte meteen af met een primeur: het eerste cashloze dranksysteem van de Gentse Feesten. Wie wil drinken of eten op de Kouter, moet een BoomPas kopen, een betaalkaart die het festival dit jaar introduceert.

De pas moet je opladen op het plein. Handig, want cash vinden op de Gentse Feesten is niet altijd eenvoudig. De rijen aan de bankautomaten kunnen legendarisch lang worden.

Acht euro?

De reacties bij de bezoekers op het nieuwe betaalsysteem waren gisteren door de band genomen positief. Wij deden zelf de test en vinden het experiment alvast geslaagd. Naar de kassa, BoomPas halen, hem opladen met Bancontact en hop, naar de toog. “Acht euro voor twee pintjes? Miljaar!”, is de bedenking die we maken. Maar in dat bedrag zit wel 1,20 euro waarborg per herbruikbare beker. 33 centiliter fris bier kost dus 2,80 euro.

Even later leveren we twee bekers in en er komt vlot 2,40 euro bij op de herlaadkaart. Goed systeem, dat is zeker. “Al mochten ze wel anders gerekend hebben”, vindt een slimme gebruiker. “Twee bekers inleveren in ruil voor een pintje. Da’s een gedacht. Nu zitten we hier met onze 40 eurocent”, klinkt het lachend.

Voor wie het systeem nog niet helemaal onder de knie heeft, is er de BoomPas Helpdesk. Lokbe, de sympathieke helpdeskvrouw, staat de bezoekers bij met raad een daad. “Als er wat fout loopt bij de betaling, kunnen we kijken wat er is besteld en indien nodig correcties aanbrengen.”

Wie op het einde van het festival nog geld op de kaart heeft staan, krijgt het gewoon terug. Benieuwd wat dat zal geven, zondagavond. 

Door Cedric Maes
AANGERADEN
Meest recent