‘Panama Papers’ wordt verfilmd

Bron © BELGA

De Duitse onderzoeksjournalisten Bastian Obermayer en Frederik Obermaier. Foto: EPA

Het verhaal van de onthullingen van de zogenaamde Panama Pamers zal binnenkort op het grote scherm te zien. Netflix heeft de exclusieve rechten gekocht voor de verfilming van het boek van de Duitse onderzoeksjournalisten Bastian Obermayer en Frederik Obermaier.

De verfilming komt in handen van de productiefirma van John Wells, die eerder tekende voor de tv-reeksen ER en The West Wing.

Als uitgangspunt dient het boek ‘Panama Papers. Het verhaal van een wereldwijde onthulling’. Dat boek werd geschreven door de Duitse onderzoeksjournalisten Bastian Obermayer en Frederik Obermaier. De twee journalisten van de Süddeutsche Zeitung waren de enigen die rechtstreeks contact hadden met de klokkenluider John Doe, die de Panama-documenten lekte.

Begin juli berichtten media dat regisseur Steven Soderbergh ook een film over de Panama Papers wil draaien. Het boek van de Amerikaanse journalist Jake Bernstein over de zaak, dat als basis zou dienen, is echter nog niet verschenen.

De Panama Papers is de verzamelnaam voor ruim 11,5 miljoen vertrouwelijke documenten van de Panamese juridische en zakelijke dienstverlener Mossack Fonseca, die online gelekt werden. Onderzoeksjournalisten vonden er talrijke bewijzen voor ondoorzichtige transacties van vaak prominente persoonlijkheden via offshorestructuren.

Door
AANGERADEN
Meest recent