Rechter verwerpt claims van 29 potentiële erfgenamen Prince

© Matt Sayles/Invision/AP

Een rechter in de Verenigde Staten heeft de claims verworpen van 29 personen die beweerden erfgenamen te zijn van de op 21 april overleden zanger Prince. Zes mensen mogen proberen hun familiale band met Prince te bewijzen met genetische tests.

Rechter Kevin Eide meende dat de 29 niet voldoende bewijzen hadden geleverd om hun claims kracht bij te zetten.

Vijf van hen beweerden een kind van Prince te zijn. Aangezien Prince geen kinderen heeft waarvan het bestaan gekend is, zou een kind van de zanger de meer dan 300 miljoen dollar nalatenschap kunnen erven. Een van de vijf beweerde dat zijn moeder in 1976 een relatie had gehad met het popicoon, maar de rechter wees de aanvraag af, omdat hij zelf geadopteerd werd.

Voor zes mensen heeft de rechter genetische tests gevraagd. Het gaat onder meer om Brianna Nelson, die zegt dat ze de dochter is van een van de halfbroers van Prince, Duane Nelson, die overleden is in 2011, en Victoria Nelson, die de dochter zou zijn van de zoon van Duane, die eveneens overleden is.

Een vrouw die beweert dat ze ooit getrouwd was met Prince, maar beweerde dat de CIA hun huwelijk geheim hield, zag haar aanvraag geweigerd door de rechter.

Op dit moment zijn enkel zijn zus Tyka Nelson en zijn vijf halfbroers rechtstreekse nabestaanden van Prince.

Prince overleed op 21 april op 57-jarige leeftijd onverwacht aan een overdosis pijnstillers.

LEES OOK

Nu in het nieuws