Suikerrock dag 2: dEUS geeft memorabel concert

© Koen Bauters

De Belgische rock- en indieband dEUS heeft zaterdagavond op de Grote Mark in Tienen een memorabel concert gegeven aan het einde van de tweede festivaldag van Suikerrock. Met uitzondering van een passage op het Jazz-festival in Gent op 16 juli is dit concert het enige dat de groep dit jaar geeft. Het leek er zaterdagavond op dat de groep de energie van vele concerten samenbalde in dat ene optreden op Suikerrock.

Met bijzonder swingende versies van ‘The Architect’ en ‘Constant Now’ kreeg de groep al vrij vroeg in de set de circa 10.000 aanwezigen aan het dansen. Ook de tekst van ‘Instant Street’, dat een chaotische finale meekreeg, werd even later door duizenden meegezongen. Tegen het einde van de set werden nog bekende nummers als ‘Quatre Mains’, ‘Sirens’ en ‘Hotellounge’ gebracht.

De set werd afgesloten met een energieke versie van ‘Roses’. In de bisnummers volgde eerst ‘Bad Timing’ en daarna een acht minuten durende massaal meegezongen versie van ‘Suds & Soda’, waarbij de aanwezigen volledig uit hun dak gingen.

Eerder op de dag was er op de Grote Markt al veel ambiance met de optredens van Tourist LeMC, Alice On The Roof en Balthazar. Het goede weer lokte zaterdag ook in het niet-betalende deel van het festivalcircuit veel volk naar de Tiense binnenstad. Op de Veemarkt waren dj’s actief zoals Nille&Pedroz en Skyve.

Zondag is het traditioneel de familiedag op Suikerrock. Marco Borsato is headliner voor de reeks betalende concerten op de Grote Markt, die overigens uitverkocht is. Voorts zijn zondag onder meer ook The Corrs, Stan Van Samang en Emma Bale van de partij.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten