Terreur en overstromingen wegen op resultaten AXA

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Verzekeraar AXA heeft zijn operationeel resultaat in België in de eerste helft van dit jaar zien zakken met 14,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat is een gevolg van de overstromingen en de terreuraanslagen, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

In de tak niet-leven (onder meer brand- en autoverzekeringen) daalde het operationele resultaat met liefst 44,5 procent. Dat is uitsluitend toe te schrijven aan de overstromingen in mei en juni en de aanslagen in maart, klinkt het. In de tak levensverzekeringen steeg het operationeel resultaat met 25,3 procent.

Het bruto incasso, het totaal aan door klanten betaalde premies, daalde met 18,9 procent. Dat heeft te maken met de afgenomen interesse in individuele spaarverzekeringsproducten, die door de lage rentestanden maar weinig meer opbrengen. Beleggingsproducten hebben daardoor aan populariteit gewonnen.

Beter verging het de banktak van AXA in België. De nettowinst ging in de eerste jaarhelft 49 procent hoger tot 55 miljoen euro en de bank benadrukt ook haar operationeel resultaat van 57 miljoen euro (+5 pct). De bank verwijst naar een record aan woonkredieten (+33 pct), succes in de professionele kredietverlening (+40 pct) en toegenomen interesse in beleggingsproducten.

Door
AANGERADEN