Wat doet cowboy Erik Van Looy op Gay Pride?

Antwerpen / Aartselaar -

Erik Van Looy (54) heeft zich afgelopen weekend van zijn andere, minder bekende kant laten zien op de Gay Pride in Antwerpen. De regisseur en tv-presentator ging als de cowboy van discogroep Village People op stap voor het Vier-programma De Idioten.

ij het Vier-programma moeten “idioten” Sarah Vandeursen en Pedro Elias het dit jaar zonder Philippe Geubels doen, maar geen nood: ze worden elke week met een BV opgezadeld die hen prangende vragen mag stellen. In het geval van Erik Van Looy mag u dat opzadelen letterlijk nemen: Van Looy werd samen met de idioten als cowboy gesignaleerd op de Gay Pride, de parade van holebi’s en transgenders die afgelopen zaterdag 85.000 bezoekers naar Antwerpen lokte. ­

Helemaal volledig was zijn outfit niet, maar Van Looy stond model voor cowboy Dave Forrest, lid van de Amerikaanse discogroep Village People. Sarah Vandeursen vertolkte ­arbeider Mark Mussler, Pedro Elias ‘man in het leder’ Glenn Hughes. ­Uiteraard ging het trio uit de bol op het liedje YMCA, de letters van het liedje uitbeeldend met de armen. Het resultaat van de opnames is dit najaar te zien op Vier.

Door tdl, dhs