Okaka verknalde 15 miljoen voor Anderlecht

Foto: pn

Nu Anderlecht (quasi) zeker is van Europees voetbal tot Nieuwjaar, bouwt het tegen Eupen voort aan zijn ploeg. Terwijl er eerst zo’n 14 miljoen werd uitgegeven aan transfers en Okaka (3 miljoen euro ) werd afgeserveerd, levert het vertrek van Defour, Praet, Bastien, De Maio en straks Sylla zo’n 26 miljoen op. Maar het had nog meer kunnen zijn.

Zo reisde Herman Van Holsbeeck eind juni met Stefano Okaka naar Milaan om een deal met het Chinese Jiangsu Suning te beklinken. De Chinezen zouden 15 miljoen betalen aan Anderlecht en hadden de speler vier jaar contract beloofd met een jaarsalaris van maximaal 5 miljoen. Alleen al in het eerste seizoen: 2 miljoen euro loon, 1 miljoen tekengeld, 1,5 miljoen portretrechten en bonussen tussen 300.000 en 700.000 euro.

Niet te versmaden, maar de Chinese onderhandelaars wilden Okaka voor de handtekening toch even de hand schudden. In het Armani-hotel zat hij onderuitgezakt in een ­zetel, pet op, ge­scheurde broek... De Chinezen deden prompt een jaar van het contract af. “Hey, dat is niet afgesproken”, repliceerde Okaka ferm. Foute zet, de mensen van Jiangsu voelden geen respect, draaiden zich om en keerden nooit meer terug.

Door jug
  • Meer voetbal