CLUBNIEUWS. Engelsen willen transfertarget van Anderlecht afsnoepen, dossier-Lombaerts muurvast

Foto: Photonews

Nog tien dagen tot het sluiten van de transferperiode: zo blijft Anderlecht jagen op de Roemeen Stanciu, maar is nu ook Southampton de aanvaller op het spoor. En er is nog transferbeweging bij paars-wit: Dennis Praet lijkt eindelijk vertrokken, en ook Sylla, Conte en Okaka staan op het punt de deur in Brussel achter zich toe te trekken. Uw dagelijkse portie clubnieuws!

Southampton wil Stanciu afsnoepen van Anderlecht

Zoals verwacht geen Praet meer bij Anderlecht tegen Eupen. De middenvelder reisde zaterdag via Rome naar Genua om medische tests bij Sampdoria af te leggen. In principe wordt hij vandaag voorgesteld en volgens Italiaanse bronnen staat er een afkoopclausule van 28 miljoen in zijn contract. Praet wil doorgroeien in de Serie A, maar Sampdoria ziet hem echt als een sleutelpion voor de toekomst.

Als vervanger mikt Anderlecht op Nicolai Stanciu van Steaua Boekarest, maar de Roemenen doen moeilijk. “We kregen al een bod van 8 miljoen, maar ik wil 11 miljoen”, liet voorzitter Gigi Becali optekenen. De 8 miljoen komen van het Engelse Southampton. RSCA moet straks misschien andere pistes bewandelen.

Ook Idrissa Sylla speelde niet tegen Eupen. Hij zat op de bank, maar een transfer zit nog steeds in de pijplijn. Wolverhampton ligt in polepositon en volgens sommige bronnen zou het deze week al rond kunnen zijn, maar ook Newcastle lonkt op de achtergrond. Anderlecht wil in de plaats van Sylla graag een snelle spits halen.

Volgens een Turkse krant wil Besiktas Okaka uit zijn lijden verlossen. Conte legde een Turkse aanbieding naast zich neer omwille van de instabiele politieke situatie. Hij vertrekt wellicht naar een Belgische club als Moeskroen of STVV.

Het dossier Lombaerts zit voorlopig vast omdat Zenit de vraagprijs van 4,5 miljoen euro niet wil laten zakken.

Spaanse spits niet naar Freethiel

De Spaanse aanvaller Juanma raakte afgelopen zaterdag niet door de medische testen bij Waasland-Beveren. De transfer werd afgeblazen. Ook geen Zinho Gano tegen KV Mechelen. De aanvaller blesseerde zich op training en liep een scheurtje op aan de ligamenten van de enkel. De aanvaller is hierdoor drie tot vier weken buiten strijd.

Maertens naar tweedeprovincialer

Birger Maertens, onder meer ex-Club Brugge, heeft een overeenkomst bereikt met tweedeprovincialer SV Bredene.

Vukomanovic naar Slovakije

Ivan Vukomanovic (ex-Standard) is trainer geworden van de Slovaakse topclub Slovan Bratislava. Hij tekende een contract voor een jaar.

Door jug, ela, gegy, bcd, rpo, bla
  • Meer voetbal