Manneken Pis krijgt Toots Thielemans-kostuum

De stad Brussel zal maandagavond een rouwregister openen in de onthaalruimte van het stadhuis. Daar kan het publiek zijn medeleven komen betuigen aan de maandag gestorven jazzlegende Toots Thielemans. Manneken Pis doet vanaf 15 uur een Toots-kostuum aan.

Eerder vandaag werd al bekend dat de stad Brussel om 18 uur als eerbetoon aan de overleden muzikant en Brusselaar Toots Thielemans muziek uit zijn rijke repertoire laat weerklinken op de Brusselse Grote Markt. In een persbericht nodigt Brussels schepen van Cultuur, Karine Lalieux, alle Brusselaars uit om samen naar zijn oeuvre te komen luisteren. De uitzending zal zo’n twintig minuten duren en wordt om 19 , 20 , 21 en 22 uur herhaald.

© BELGA

De stad Brussel zal tegen de avond ook een rouwregister openen, laat Fabrice Voogt woordvoerder van Brussels burgemeester Mayeur weten. Het rouwregister zal in het onthaal van het stadshuis ter beschikking staan van het publiek.

Manneken Pis trekt maandag tussen 15 en 19 uur dan weer een Toots Thielemans-kostuum aan. Dat kostuum zal hij ook dinsdag de hele dag dragen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook