CLUBNIEUWS. Trezeguet wil weg bij Anderlecht, blessureleed bij Club Brugge

Trezeguet wil weg bij Anderlecht Foto: Belga

Nog vijf dagen tot het einde van de transferperiode, en bij Anderlecht blijft het een komen en gaan van spelers: nu lijkt Sylla naar Atalanta te gaan, wil Mohamed Trezeguet vertrekken en moet Stefano Okaka nog steeds weg. Inkomend is er interesse in Massimo Bruno, Henriksen, Stanciu, Lombaerts. Een overzicht...

Atalanta biedt op Sylla, Trezeguet wil weg

De transferbedrijvigheid blijft toenemen bij Anderlecht. Het Italiaanse Atalanta bood 3 miljoen voor Sylla. Minder dan de 6 miljoen van Wolverhampton, maar omdat Anderlecht met Leipzig wil praten over Massimo Bruno kan het aanvaard worden. Ondertussen beseft Trezeguet dat zijn speelminuten zullen slinken en stuurt die aan op een verhuur. Charleroi kan een oplossing bieden. Conte verkiest het buitenland boven Moeskroen.

Hoewel paars-wit gaat voor Henriksen van AZ, blijft Steaua-voorzitter Begali beweren dat een RSCA-delegatie komt praten over de prijs van Stanciu en dat hij voor 10 miljoen weg mag.

Anderlecht moet er trouwens niet aan denken om Lombaerts te lenen. Zenit wil verkopen, maar twee andere teams meldden zich. Een doorbraak binnen de 48 uur zou ideaal zijn, anders wordt het moeilijker voor RSCA.

Tot slot: Okaka leegde zijn kastje, hij moet weg. Naast Besiktas en Sunderland lonken nu ook Norwich en Aston Villa. Ook Italië kan nog.

Bolingoli waarschijnlijk out voor Standard

Bij Club Brugge raakt Boli Bolingoli waarschijnlijk niet fit tegen Standard. Hij liep een kleine blessure op tegen KV Kortrijk en traint niet mee sinds woensdag. Vandaag wordt de blessure opnieuw geëvalueerd, maar de kans is klein dat Bolingoli in actie komt. Zijn vervanger heet Vossen of Gedoz.

Katai van Rode Ster geniet niet alleen interesse van Club, ook van Atalanta.

Dury wil nog drie spelers, Marrone op bezoek

Zulte Waregem-coach Francky Dury gaf voor de verplaatsing naar Genk aan dat hij nog op drie versterkingen rekent. “Ik wil nog een centrale verdediger, een centrale middenvelder en een linksvoetige flankaanvaller.” Dat is nodig, want momenteel telt de kern zestien fitte veldspelers – Dalsgaard is langdurig geblesseerd – en drie doelmannen. “Dat is te weinig. Bovendien mag er niemand meer weg, behalve Ekangamene.”

Verdediger Luca Marrone was gisteren in Waregem om de faciliteiten te bezoeken. De 26-jarige Juventus-speler had een constructief gesprek met de clubleiding en zou kunnen uitgeleend worden, al is er nog een financiële kloof. 

Marvin Baudry (Congo-Brazzaville) en Obbi Oulare (U21 Rode Duivels) zijn opgeroepen voor hun nationale ploeg.

Chen breekt drie tenen op laatste training

Xavier Chen zal nog wat langer moeten wachten op zijn 150ste match voor KV Mechelen in eerste klasse. Op de laatste training voor de wedstrijd tegen Westerlo brak de rechtsback gisteren drie tenen na een ongelukkig contact met Seth De Witte. Aanvankelijk werd Chen wel nog opgenomen in de voorlopige selectie, maar aangezien de breukjes pas nadien werden vastgesteld in het ziekenhuis, is het uitgesloten dat hij vanavond in actie komt. Wellicht staat hij een zestal weken aan de kant. Ex-Westerlospeler Laurens Paulussen is zijn vervanger.

Verder ontbreekt enkel Jordi Vanlerberghe met een blessure aan de adductoren. Veselinovic zit niet in de selectie omdat hij naar Servië moest voor zijn zwaar zieke zoontje.

Leko zet Proschwitz in de tribune

Geen Nick Proschwitz zaterdagavond bij STVV. Coach Ivan Leko zet de nochtans fitte Duitser in de tribune .“Dat heeft te maken met het feit dat ik aan zes Belgen in de selectie moet komen”, aldus Leko. “Drie maanden geleden waarschuwde ik al dat we genoeg Belgische spelers in de rangen moesten hebben. Maar de situatie is zoals ze is, daardoor kan ik niet altijd de sterkste achttien kiezen. Het blijft voorlopig een puzzel. Ik koos niet voor Proschwitz in de elf, maar hij verdiende wel een stek op de bank.” Zijn basisplaats verliest de Duitse spits aan Kevin Koubemba. Jorge Pulido zit net als Proschwitz niet in de kern tegen Kortrijk, hij is geschorst na zijn uitsluiting tegen Anderlecht.

Milic opnieuw wedstrijdfit

Bij KV Oostende verliest David Rozehnal, die vorige week voor het eerst op het wedstrijdblad ingeschreven was, zijn plaats in de achttienkoppige selectie voor de thuismatch tegen Waasland-Beveren. Antonio Milic, die de vorige thuiswedstrijd tegen Moeskroen wegens een rugblessure voortijdig het veld verlaten had, is weer wedstrijdfit. Het is nog de vraag of Milic ook Bruno Godeau uit het elftal zal verdringen. Joseph Akpala, Nicklas Pedersen en Justin Verlinden vullen de lijst met geblesseerden.

D’haene fit na trap op rug

Bij KV Kortrijk is Kristof D’Haene geselecteerd voor de wedstrijd van vanavond op STVV. De flankaanvaller kreeg een trap op de rug, maar raakte blijkbaar toch fit. De Griekse aanwinst Goutas zit voor het eerst in de wedstrijdselectie. Daarin geen plaats voor De Mets, hij treedt opnieuw aan met de beloften. Van Loo revalideert verder.

Dragutinovic komt tijdens de Buffalo kidsdag voetballen

Wie zijn collectie handtekeningen van coryfeeën van AA Gent wil uitbreiden, moet maandag naar de Ghelamco Arena komen. Tussen 14.30 uur en 19 uur zijn kinderen, ouders en grootouders welkom op de Buffalo kidsdag met als klapper een galamatch waarop een dertigtal ex-Buffalo’s intekenden. Een sprekende naam is Ivica Dragutinovic, die na zijn Gentse periode bij FC Sevilla tweemaal de UEFA Cup won. Ook het programma voor de galamatch is interessant. Tussen 15 en 16 uur geeft Hein Vanhaezebrouck een open training waaraan naast A-kernspelers ook talentjes uit de regio Gent zullen deelnemen.  Van 16.30 uur tot 18.30 uur zullen de huidige spelers handtekeningen uitdelen.

De kinderen die zich vooraf hebben ingeschreven, zullen het tegen elkaar opnemen in een strafschoppenchallenge tegen de keepers van AA Gent. Om 17.30 uur is het dan de beurt aan de oud-coryfeeën, die het onder leiding van Gunther Schepens tegen elkaar zullen opnemen. Een dertigtal namen tekenden present. Onder hen dus Ivica Dragutinovic, maar ook Darko Anic, Fred Herpoel, Yves Soudan...

Ingason onzeker tegen Moeskroen

Bij Lokeren moest Killian Overmeire gisterenochtend de training staken door een rugblessure en zit niet in de selectie. Mijat Maric (adductoren), Joao Carlos (hamstrings) zijn evenmin beschikbaar door blessures. Sverrir Ingason (kuit) is onzeker. Serhiy Bolbat ontbreekt dan weer door schorsing na zijn geel-rode uitsluiting tegen RC Genk. Nieuwkomer Guus Hupperts mist wedstrijdritme en hoopt na de interlandbreak in aanmerking te komen voor een selectie. Steve De Ridder is wel van de partij in de selectie.

Schwartz voor het eerst in selectie

Bij Waasland-Beveren gaf coach Stijn Vreven gisteren zijn selectie vrij voor de wedstrijd op het veld van KV Oostende. François Marquet en Zinho Gano zijn beiden geblesseerd. Julian Michel die het in het begin van de week rustig aan deed, behoort wel tot de selectie. Ook de Deense aanvaller Ronnie Schwartz behoort voor de eerste keer tot de selectie. Hij is speelgerechtigd.

Christensen en Buyens meteen speelgerechtigd

Nieuwkomers Daniel Christensen en Yoni Buyens zitten meteen in de wedstrijdkern voor Westerlo. Bob Peeters selecteerde 21 spelers, drie jongens vallen zaterdag nog af.

Baby verlengt contract

Amary Baby verlengde zijn contract bij Charleroi met drie jaar.

Moeskroen heeft opvolger Dusenne op het oog

Bij Moeskroen moet Graovac van Mostar Dusenne opvolgen. Hij komt via Apollon Limassol.

Door jug, jve, jcs, thst, gus, rpo, vdm, ssg, bcd, sks
  • Meer voetbal