Anderlecht verrast: Harbaoui komt naar Brussel, Okaka én Sylla vertrekken

Verrassende transferconstructie bij Anderlecht. Ex-topschutter Hamdi Harbaoui komt van Udinese over naar paars-wit, terwijl Stefano Okaka via het Engelse Watford de omgekeerde beweging naar de Italiaanse club maakt. Ook Sylla trekt weg uit Brussel, de 25-jarige spits uit Guinee verkast naar Engels tweedeklasser Queens Park Rangers. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen.

Anderlecht zocht al enkele maanden een oplossing voor zijn overbodige aanvaller Stefano Okaka. De Italiaan zat in de B-kern, maar geraakte niet weg. Zijn broer en manager Carlo Okaka vertelde echter gisteren dat er een opvallende oplossing in de maak was. En die oplossing bleek uit Watford te komen. De club uit de Premier League verlost Anderlecht van Okaka en stuurt hem meteen door naar zijn Italiaanse zusterclub Udinese. AA Gent-aanvoerder Sven Kums volgt normaal gezien deze week dezelfde route als Okaka.

Ook Sylla verlaat Anderlecht. De spits uit Guinee, die anderhalf jaar geleden werd overgenomen van Zulte Waregem, trekt naar de Engelse tweedeklasser Queens Park Rangers.

Verrassend genoeg maakt Hamdi Harbaoui de omgekeerde beweging van Okaka. De voormalige topschutter van de Jupiler Pro League maakt plaats voor Okaka bij Udinese en verhuist naar Anderlecht. De Belgische Tunesiër verliet begin mei nog maar Sporting Lokeren voor Udinese, waar hij een contract voor drie seizoenen tekende. Hij kwam er echter nog niet in actie. De 31-jarige spits scoorde afgelopen seizoen twaalf doelpunten voor Lokeren. Twee jaar geleden vertrok hij met de titel van topschutter van de Jupiler Pro League op zak van Lokeren naar Qatar. In oktober 2015 keerde hij echter na een rechtzaak tussen de FIFA en zijn Qatarese club terug naar Lokeren. 

En nog is de Brusselse transferhonger niet gestild: coach René Weiler wil ook een snelle aanvaller zodat hij ook met twee spitsen kan spelen. Massimo Bruno mocht maar 4 minuten invallen bij Leipzig en zijn uitleenbeurt naar paars-wit is op goeie weg. Aan hem om dan te bewijzen dat hij een basisplaats waard is.

Paars-wit stelde trouwens vandaag ook zijn recordtransfer Nicolae Stanciu voor (lees meer).

Door jug
Meer voetbal