FIFA geeft negen spelers groen licht om voor Kosovo uit te komen

Bron © BELGA

De wereldvoetbalbond FIFA heeft negen spelers maandag de toestemming gegeven om het nationale shirt van Kosovo te dragen. Ze kwamen eerder al uit voor een ander land, maar krijgen nu groen licht om van selectie te veranderen.

De negen zijn Fanol Perdedaj en Enis Alushi (die uitkwamen voor Duitsland), Bersant Celina en Elbasan Rashani (ex-Noorwegen), Hekuran Kryeziu en Albert Bunjaku (ex-Zwitserland), Sinan Bytyçi (ex-Oostenrijk), Vedat Muriç (ex-Albanië) en Erton Fejzullahu (ex-Zweden). “Acht andere aanvragen zijn nog in behandeling”, luidt het maandag. Onder meer Adnan Januzaj, zesvoudig Rode Duivel, zou ook voor Kosovo kunnen kiezen.

Kosovo werd in mei opgenomen als 210e lid van de FIFA (samen met nummer 211 Gibraltar). De kleine Balkanstaat is onafhankelijk sinds 2008, ook al hebben sommige landen zoals Servië en Rusland Kosovo nog altijd niet erkend.

Kosovo is voor het WK 2018 onderverdeeld in een kwalificatiegroep met Kroatië, IJsland, Oekraïne, Turkije en Finland. Vandaag/maandag wacht met een verplaatsing naar Finland de eerste opdracht.

Meer voetbal