Kosovo kan over 16 spelers beschikken tegen Finland

Bron © BELGA

Ook Rode Duivel Adnan Janzauj zou, omwille van zijn roots, voor Kosovo kunnen uitkomen. Foto: Isosport

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft maandag, op de dag waarop Kosovo Finland ontmoet in de eerste wedstrijd van de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland, zestien spelers toestemming gegeven de kleuren van het land te verdedigen. De spelers kwamen eerder al uit voor een ander land, maar krijgen nu groen licht om van selectie te veranderen.

Maandagochtend gaf de FIFA al een eerste lijst van negen spelers vrij. In de namiddag werden daar nog zeven spelers aan toegevoegd.

De zestien spelers, die mogen uitkomen voor Kosovo, zijn Fanol Perdedaj en Enis Alushi (die uitkwamen voor Duitsland), Bersant Celina, Valon Berisha en Elbasan Rashani (ex-Noorwegen), Hekuran Kryeziu en Albert Bunjaku (ex-Zwitserland), Sinan Bytyçi (ex-Oostenrijk), Samir Ujkani, Alban Meha, Milot Rashica, Amir Rrahmani, Imran Bunjaku, Herolind Shala en Vedat Muriç (ex-Albanië) en Erton Fejzullahu (ex-Zweden).

Ook Rode Duivel Adnan Janzauj zou, omwille van zijn roots, voor Kosovo kunnen uitkomen.

Kosovo werd in mei opgenomen als 210e lid van de FIFA (samen met nummer 211 Gibraltar). De kleine Balkanstaat is onafhankelijk sinds 2008, ook al hebben sommige landen zoals Servië en Rusland Kosovo nog altijd niet erkend.

Kosovo is voor het WK 2018 onderverdeeld in een kwalificatiegroep met Kroatië, IJsland, Oekraïne, Turkije en Finland. Maandagavond wacht met een verplaatsing naar Finland de eerste opdracht. .

Meer voetbal