Stig Broeckx overgebracht naar revalidatiecentrum

© photonews

Stig Broeckx (26) ligt nog altijd in een coma nadat hij eind mei zwaar ten val kwam tijdens de Ronde van België. De renner van Lotto-Soudal werd nu echter overgebracht naar een gespecialiseerd revalidatiecentrum. "Na een relatief lange periode van vechten voor het leven is Stig nu toe aan revalidatie", laat de Fanclub van Stig Broeckx weten op facebook.

vermi

"Stig verblijft momenteel in het revalidatiecentrum te Overpelt", klinkt het op de facebookpagina van de Fanclub van Stig Broeckx. "Hier is hij in goede handen van een gans team dat hem begeleidt in zijn herstel. Er wordt dagelijks intensief met hem gewerkt, bijgevolg is voldoende rust zeker aan de orde. Het wordt in ieder geval een zeer lange weg met als hoop een menswaardig bestaan."

"Zijn toestand is licht verbeterd maar hij verkeert nog steeds in een coma", gaf Lotto-Soudal meer uitleg aan Sporza. "Hij verkeert volgens specialisten in een toestand van minimaal bewustzijn. Dat centrum is gespecialiseerd in het meten van hersenactiviteit en in het uitvoeren van testen bij mensen in een coma, de komende weken en maanden wordt nagegaan of Stig op die testen reageert. Hij verkeert niet in levensgevaar, maar ligt nog altijd in een coma."

c

Aangeboden door onze partners