Wereldwijde klachten tijdens update iOS10

Foto: AP

De uitrol van iOS10 - de meest recente update van het Apple-besturingssysteem - verliep dinsdagavond allesbehalve vlekkeloos. Heel wat gebruikers kregen te maken met een geblokkeerd toestel. Intussen heeft Apple een fix uitgerold waardoor het probleem verholpen zou moeten zijn.

De software-update was nog maar net uitgerold door Apple, of het regende al klachten van over de hele wereld. Wie op Twitter zoekt naar “iOS 10 Brick” krijgt al snel een waslijst aan reacties van ontevreden gebruikers.

Reden? Wie zijn toestel wou updaten via een draadloos netwerk kreeg af te rekenen met een geblokkeerd toestel. Op het scherm verscheen de boodschap dat het toestel moest aangesloten worden via iTunes om de update verder af te ronden. Toch bleek ook dat bij sommige gebruikers geen oplossing te bieden. Zij moesten hun telefoontoestel terugdraaien naar de fabrieksinstellingen. Wie geen backup van zijn gegevens had gemaakt - iets wat Apple nochtans aanraadt- was alles kwijt.

Gefixt

Apple erkende dat het om een wereldwijd probleem ging en kwam al snel met een fix: “Er is een klein probleem met de software-update, dat invloed had op een aantal gebruikers”, vertelde een Apple-woordvoerder aan de website Recode. “We hebben het probleem snel kunnen oplossen en willen alvast onze excuses aanbieden aan onze klanten.”

Door jdb
VOOR ABONNEES