Vrees voor 1.000 jobs bij ING

Foto: Photo News

De schrik bij de vakbonden neemt toe dat ING de volgende op de lijst zal zijn. Tijdens een ondernemingsraad gisteren gaf CEO Rik Vandenberghe daarover volgens de vakbonden onvoldoende uitleg. Daarop schortten ze het sociaal overleg op.

Volgens Jean-Michel Cappoen van de socialistische bediendebond BBTK is het de bedoeling nu een verzoener aan het ministerie van Werk te vragen.

De bonden waren behoorlijk gechoqueerd: dag na dag gaan meer geruchten rond over een mogelijk zware herstructurering bij ING, en toch weigerde de directie een duidelijke uitleg.

Verschillende vakbondsbronnen verwachten dat meer dan 1.000 van de 9.000 jobs gaan verdwijnen: ING wil volgend jaar zijn verzekeringsactiviteiten naar Axa overdragen, terwijl kantoren gesloten of verzelfstandigd zouden worden. Bovendien zou ING ook nog meer willen digitaliseren, omdat klanten hun bankzaken almaar meer via de smartphone doen. Er is ook onrust bij dochterbedrijf Record Bank: ING zou de bedoeling hebben die dochteronderneming te integreren in haar activiteiten.

Een woordvoerder van de bank heeft het over voorbarige geruchten. “Wij onderzoeken verschillende pistes”, zegt Tiziana Rizzo, woordvoerster van ING.

Door bm
AANGERADEN
Meest recent