Honderd jobs bij aardappelverwerker Agristo

Bron © Jobat.be

Foto: Jobat.be

Bij het aardappelverwerkend bedrijf Agristo uit Harelbeke zoeken ze nieuw volk. Honderd extra krachten om precies te zijn. Hiervoor zet Agristo alle middelen in. Tot zelfs een man in een aardappelbad die voor het bedrijf de baan op ging. Het bedrijf zit inzake rekrutering dan ook in een schaarse markt: technische jobs in West-Vlaanderen.

100 miljoen euro. Dat bedraagt in grote lijnen de investering van Agristo voor een nieuwe productielijn, een vriesmagazijn en een verpakkingsafdeling. Tegen eind 2017 moet de nieuwe vestiging in Wielsbeke volledig operationeel zijn, wat op termijn een productiestijging van 50 procent zal betekenen.

Agristo is in de streek een bekende naam. Het is een familieonderneming, gespecialiseerd in het produceren van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten. Sedert de oprichting dertig jaar geleden door de families Raes en Wallays, is de productiecapaciteit gestegen tot 400.000 ton afgewerkt product per jaar. Vorig jaar was het bedrijf goed voor een omzet van 292 miljoen euro. Het bedrijf telt een 450-tal medewerkers, verdeeld over de vestigingen Harelbeke (hoofdzetel), Nazareth en het Nederlandse Tilburg. Het ruime assortiment aan frietjes, aardappelschijfjes, nootjes, kroketten, wordt geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld.

Man in aardappelbad

De uitbreiding in Wielsbeke tegen 2017 geeft blijk van de verdere ambitie van het bedrijf. Maar voor sommige projecten gaat het zelfs al sneller. Begin volgend jaar moet namelijk de verpakkingsafdeling al opstarten. Om dat mogelijk te maken, zoekt Agristo nog nieuwe medewerkers. Een gloednieuwe rekruteringscampagne moet toekomstige werknemers warm maken voor het bedrijf. Deze campagne loopt op diverse fronten.

Enerzijds kiest het bedrijf voor de klassieke jobadvertentie (zoals via Jobat), maar er worden ook andere middelen ingezet. Zo heeft Agristo onder andere een Facebookcampagne uitgerold en is het bedrijf ook aanwezig in het straatbeeld via een affichecampagne die onder meer op bussen viel op te merken. De slogan hierbij was ‘Helemaal weg van aardappelen?’. Hierbij kijkt een man met duikbril vanuit zijn bad met open mond de mogelijke sollicitanten recht in de ogen. Er hoort ook een luchtig promotiefilmpje bij.

Shoppingcentra

Daar stoppen de wervingsinspanningen niet bij. “We gingen als bedrijf ook letterlijk de baan op”, vertelt Anneke Vanfleteren, marketing & communication manager bij Agristo. Zo konden begin september bezoekers van enkele shoppingcentra de man in zijn aardappelbad vinden. Alles middelen waren dus goed om aandacht te trekken voor de vacatures.

Op 30 september en 1 oktober organiseert Agristo bovendien een jobdag op de terreinen in Wielsbeke. “Deze jobdag is er voor de vacatures van onze vestigingen in Wielsbeke, Harelbeke en Nazareth, waar we nieuwe medewerkers zoeken. Kandidaten kunnen alle functies op één plek ontdekken”, aldus Vanfleteren, die benadrukt dat er voor alle vacatures Agristo-medewerkers aanwezig zullen zijn die de functie vandaag al uitoefenen. “Daarnaast geven de hr-collega’s terplekke meer informatie over onze vacatures en de selectieprocedure. Vooraf inschrijven hoeft niet, maar we vragen wel om indien mogelijk de cv mee te brengen.”

>

>

>

Door (wv)