Officieel: lichaam Didier (25) gevonden, geen kwaad opzet

Antwerpen / Merksem / Schilde -

Het lichaam dat woensdag uit een dok in Merksem werd gehaald, is nu ook officieel geïdentificeerd als dat van de 25-jarige Didier Bartholomeus uit Schilde. De jongeman was zondagochtend verdwenen na een avondje uit in discotheek The Villa. Het Antwerpse parket laat verder weten dat de autopsie geen aanwijzingen van kwaad opzet heeft opgeleverd. Wat er dan wel precies gebeurd is, blijft onduidelijk.

Didier was zaterdagavond zijn 25ste verjaardag gaan vieren in The Villa, een discotheek in de Limbastraat op het Antwerpse Eilandje, samen met een hele groep vrienden. De Schildenaar verdween zondagochtend rond 5 uur. Volgens zijn vrienden was hij plots vertrokken. Bij The Villa verklaarde men dat de jongeman stomdronken buitengezet was door de mensen van de security.

De verdwijning van de 25-jarige kelner liet de afgelopen dagen niemand onberoerd. Opnieuw was een jongeman na een nachtje stappen in Antwerpen niet thuisgekomen, opnieuw leek alles op een slechte afloop te wijzen.

Die vrees werd gisteren waarheid toen getuigen rond 11 uur een lichaam zagen drijven in het Dokske aan de Westkaai in Merksem, een locatie die met het Eilandje in verbinding staat via het Albertkanaal. Er waren meteen sterke aanwijzingen dat het om de Schildenaar ging.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor mogelijke onopzettelijke doding door onbekenden, onder meer omdat de familie nog met heel wat vragen zit. Het labo en een wetsgeneesheer kwamen ter plaatse om de eerste vaststellingen te verrichten. Noch de plaats waar het lichaam gevonden werd, noch de autopsie leverden aanwijzingen van kwaad opzet op.

Door wver
AANGERADEN