AZ Nikolaas: wel in je vel, top in je job

Bron © Jobat.be

Foto: Jobat.be

Een gloednieuw ziekenhuis in Beveren, een groeiende groep lokale poliklinieken en woonzorgcentra in het Waasland, investeringen in zorgtechnologie: AZ Nikolaas werkt zich als regionaal ziekenhuisnetwerk behoorlijk in de kijker. Directeur personeel en organisatie Ilse Waumans en verpleegkundig- en paramedisch directeur Henk Cuvelier benadrukken de diversiteit van AZ Nikolaas als werkgever.

“Voor verpleegkundigen staat de poort wagenwijd open”, valt Henk Cuvelier met de deur in huis. “Voor topzorg met een warm hart – ons devies – heb je mensen nodig.” AZ Nikolaas – met de campussen Sint-Niklaas, Beveren, Sint-Gillis-Waas, Hamme en Temse – heeft jaarlijks 200 vacatures, inclusief schoonmaak- en keukenpersoneel, maar ook gespecialiseerde functies zoals een diensthoofd aankoop, IT-profielen en technici. Zestig vacatures zijn voor verpleegkundigen.”

Jobmobiliteit
Het ruime zorgaanbod van AZ Nikolaas zorgt voor jobdiversiteit, ook intern. “Vacatures vullen we eerst zelf in”, zegt Ilse Waumans. “Sporen je werkuren niet of wil je iets anders, dan zijn er uitwijkmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld van een polikliniek naar een verblijfsafdeling of omgekeerd.“ Afdelingen of sites hebben bij AZ Nikolaas een steeds gespecialiseerder profiel. Als medewerker kies je bewust voor je werkomgeving. Verpleegkundigen specialiseren zich binnen een bepaald zorgdomein.

“Wie start op pakweg geriatrie, cardiologie of oncologie en zich daar niet lekker voelt, kan vlot heroriënteren”, zegt Cuvelier. “Ook wie hier al twintig jaar werkt. Nieuwe trends in de zorg bieden opportuniteiten. Zorgverlening wordt steeds meer ambulant georganiseerd. Multidisciplinaire raadplegingen (bijvoorbeeld door een neuroloog, een verpleegkundige en een maatschappelijk werker voor MS-patiënten, nvdr) en de zorg in het dagziekenhuis blijven groeien. De verschillende sites van het ziekenhuis werken samen met de woon- en zorgcentra - waar bijvoorbeeld ook diabetespatiënten – verblijven. Ook partners uit de Bijzondere Jeugdzorg maken deel uit van ons zorgnetwerk. En omdat de focus verschuift naar meer ambulante zorg – de verkorte ligduur in de materniteit is er een voorbeeld van – zie je dat ook steeds meer zelfstandig thuiszorgpersoneel, zoals vroedkundigen en huisartsen, deel gaan uitmaken van ons netwerk. Artsen kiezen graag voor dit ziekenhuis, want we hebben ambitie.”

>

>

>

Door (wdh)
VOOR ABONNEES