Zoontje vasthouden vlak na geboorte? “Dat is dan 35 euro, alstublieft”

© SS

Het geluk van kersverse papa Ryan Grassley kon niet op toen hij in de verloskamer zijn pasgeboren zoontje voor het eerst in de armen mocht houden. Maar toen nadien de ziekenhuisfactuur volgde, wist de man even niet goed wat hij te zien kreeg.

jdb

Want blijkbaar staat er in sommige Amerikaanse ziekenhuizen een serieuze kostprijs op het omhelzen van je baby na de geboorte. Zo werd er op de ziekenhuisfactuur een meerprijs van 40 Amerikaanse dollar (35 euro) aangerekend omdat Grassley zijn baby in de armen nam nadat die via een keizersnede ter wereld was gekomen.

“We zijn niet boos, maar dit is wel behoorlijk belachelijk”, vertelt de man aan de Amerikaanse nieuwswebsite New York Daily News. “We wisten helemaal niet dat we hiervoor zouden moeten betalen. Gelukkig was iedereen in de verloskamer heel vriendelijk, dus ik kan niemand iets verwijten.”

Extra personeel

Grassley zag er wel de humor van in, en postte een foto van de ziekenhuisfactuur op de fotowebsite Reddit. Daar reageerde een verpleegster met een mogelijke verklaring waarom de man een extra bedrag moest betalen: “Wanneer een vader zijn pasgeboren baby wil vastpakken, vereist dat extra personeel om de baby in de gaten te houden.”

De man liet de meerkost alleszins niet aan zijn hart komen en betaalde de meerprijs zonder probleem. “Maar hopelijk volgt er geen nieuwe factuur meer wanneer ik mijn baby thuis eens wil knuffelen”, klonk het nog.

Het Utah Valley Hospital in Provo was niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten