Hanne Decoutere: "Slank zijn vinden mensen blijkbaar verdacht"

Visagiste Sabine Peeters heeft met 'Lief voor mijn lijf' een boek geschreven over body positivity en wil vooroordelen en commentaren over lichaamsbouw de wereld uit helpen. Journaalanker Hanne Decoutere kan erover meespreken. "Ook in het bedrijfsrestaurant van de VRT voel ik soms de blikken van mensen die naar mijn bord kijken", klinkt het aan de tafel van collega Lieven Van Gils.

Decoutere belandde in het oog van de storm nadat Goedele Liekens haar bezorgdheid uitte over het BMI van de VRT-nieuwsankers.

"Ik heb op dat moment zelf niet gereageerd, maar het was niet prettig", zucht Hanne Decoutere. "Dat kwam hard aan. Ik heb het gevoel dat slanke mensen eigenlijk verdacht zijn. 'Ze zijn niet dik dus zullen ze niet eten en drie uur per dag sporten', lijkt men te denken."

"Ik heb na de bevalling borstvoeding gegeven en kwam een maand geleden slank terug werken. Ook toen kreeg ik opmerkingen over mijn slanke lijn. Je wordt al snel in een hokje geduwd."

Wordt u net zoals Hanne Decoutere soms vreemd bekeken of krijgt u soms opmerkingen over uw slanke lijn? Laat het ons weten.

Door wverhaert
Meest recent