Nog maar een op de vijf bromfietsen voorzien van nummerplaat

Bron © BELGA

Foto: Liesbeth Gaethofs LG

Nog maar een op de vijf bromfietsen van het bestaande park is ingeschreven en voorzien van een nummerplaat. De regularisatieperiode daarvoor loopt nochtans af op 11 december. Dat meldt automobiel- en tweewielerfederatie Febiac donderdag. “De tijd dringt voor wie deze regularisatie nog moet volbrengen”, aldus Febiac.

Het bestaande park is goed voor naar schatting 200.000 bromfietsen. “Maar met nog maar zeven weken te gaan voor de regularisatieperiode afgelopen is, zijn er daarvan nog maar 40.000 (zowat 20 procent) ingeschreven en uitgerust met een nummerplaat”, aldus Febiac. De federatie ziet als belangrijke reden de onwetendheid bij de consument.

Wie nog gebruik wil maken van de regularisatieperiode moet de bromfiets of lichte vierwieler op basis van het gelijkvormigheidsattest laten registreren bij bpost. Hij of zij ontvangt dan een roze inschrijvingsformulier waarmee via de verzekeraar een nummerplaat aangevraagd kan worden. De kostprijs voor die registratie bedraagt 42 euro.

Wie na 11 december zijn of haar bromfiets nog wil inschrijven, zal die moeten laten inklaren bij de douane en mogelijk ook een technische keuring moeten laten uitvoeren.

AANGERADEN