Brengt bijzondere ondernemingsraad bij Crelan duidelijkheid voor personeel?

© BELGA

Er staat woensdag om 10 uur een bijzondere ondernemingsraad gepland bij de coöperatieve bank Crelan. Dat is vernomen van BBTK-secretaris Patricia Van Goel.

De ondernemingsraad vindt plaats op de hoofdzetel in Anderlecht, en volgt op de bespreking dinsdag van een nieuw ‘strategisch plan’ door de raad van bestuur van Crelan.

De vakbonden vrezen dat het nieuw strategisch plan met kostenbesparingen en ontslagen zal gepaard gaan. Bij Crelan werken, inclusief de zelfstandige kantoren en de werknemers van Europabank, bijna 3.400 mensen. Er wordt vooral gevreesd voor het personeel op de hoofdzetels in Anderlecht en Antwerpen, waar meer dan 900 mensen werken.

De bank staat volgens de vakbonden onder druk van de Nationale Bank om de rendabiliteit op te trekken, met het oog op de instap van een externe investeerder. Na een zwaar fraudegeval staat Crelan onder verscherpt toezicht van de Nationale Bank.

Ceo Luc Versele geeft woensdag om 11 uur op de hoofdzetel van Crelan in Anderlecht op een persconferentie toelichting bij de “strategie van de bank voor de komende jaren”, zo luidt het in een mededeling van de bank.

Aangeboden door onze partners