Pussy Riot haalt uit naar Trump in nieuw nummer: “De vagina is grootser dan die oranje aap”

1 / 5

Pussy Riot heeft een nummer uitgebracht waarin het feministische collectief de vagina viert. Hiermee reageert de band op een aantal controversiële en seksistische uitspraken van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump.

lbo

De Russische punkrockband staat erom bekend te provoceren, en dat doen ze ook met hun nieuwe nummer, dat ze dinsdag lanceerden. ‘Straight Outta Vagina’ werd al in februari opgenomen, maar is volgens de band nu actueler dan ooit. “Het nummer kan beschouwd worden als een antwoord op Trump. Maar ik geloof dat het idee van een krachtige, vrouwelijke seksualiteit veel groter is dan eender welke populistische megalomane man. De vagina is grootser dan Trump”, zegt frontvrouw Nadya Tolokonnikova.

© EPA

De teksten liegen er alvast niet om. Zo zingen ze onder andere ‘don’t play stupid/don’t play dumb/vagina is where you’re really from’. Ook nog: ‘vagina gonna win the race’ en ‘I wear my vag as badge of honor’

Pussy Riot vermeldt in de omschrijving van de video intussen ook nog dat vrouwen al eeuwen slaven zijn van de wereld. En dat niet ‘een of andere narcistische oranje aap die beweert dat hij makkelijk vrouwen kan grijpen bij hun ‘pussy’, niet de eigenaar is van de vagina’. Dat is een duidelijke verwijzing naar Donald Trump die zei dat, als hij een mooie vrouw ziet, hij haar ‘bij haar pussy kan grijpen’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten