Verdacht pakket in Brussel vlakbij Buitenlandse Zaken bleek onschuldig

© google street view

Het verdacht pakket dat woensdagvoormiddag was aangetroffen in de Brusselse Karmelietenstraat, is onschadelijk gebleken. Dat meldt de Brusselse lokale politie, die de veiligheidszone rond het pakket intussen heeft opgeheven. Zo’n 830 personen die uit verschillende gebouwen uit de omgeving geëvacueerd waren, zijn naar hun werkplek kunnen terugkeren.

Het verdacht pakket, een tas, was woensdagvoormiddag kort voor 10.00 uur door een voorbijgangster aangetroffen aan de garages in de Karmelietenstraat 6. De vrouw verwittigde de politie die meteen het zekere voor het onzekere nam en een veiligheidszone instelde. Een 830-tal personen uit gebouwen in de omgeving werden geëvacueerd. Het ging onder meer om de FOD Buitenlandse Zaken, de Griekse ambassade en de Club Prince Albert.

De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse en onderzocht de tas maar die bleek geen explosieven of andere verdachte stoffen te bevatten. Rond 10.45 uur werd de veiligheidszone dan ook opgeheven.

Het was een voorbijgangster die woensdagochtend het pakket zag liggen en de politie verwittigde. Die heeft daarop de omgeving afgesloten en de ontmijningsdienst van het leger verwittigd. Volgens VTM Nieuws werd de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken intussen ontruimd.

Het pakket werd aangetroffen ter hoogte van de Griekse ambassade.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten