Johan Hertveldt is de nieuwe trainer

Johan Hertveldt moet Liedekerke redden: “Ik kijk uit naar de samenwerking met Jeroen Winderickx.” Foto: dsj

Liedekerke -

De storm op de Heuvelkouter is geluwd. Johan Hertveldt neemt het trainersroer over van Steven Bellemans. De voormalige coach van FCV Dender plande een sabbatjaar, maar ging in op het verzoek om Liedekerke uit het moeras te trekken.

Het doorsturen van Steven Bellemans deed de Heuvelkouter op zijn grondvesten daveren. Voorzitter Rudy Heymans was het niet eens met de beslissing van de meerderheid van zijn bestuur en dreigde even met opstappen, maar zo heet wordt de soep uiteindelijk niet gedronken. Tot nader order blijft Heymans de presidentshamer hanteren.

VK Liedekerke stelde intussen Roosdaalnaar Johan Hertveldt aan als T1. De functie van T2 zal ingevuld worden door Jeroen Winderickx die tevens hoofdcoach blijft van VK Liedekerke B.

Secretaris Gunther Bockstal trad op als woordvoerder van het Liedekerkse bestuur.

“Het bestuur betreurt dat het afscheid moet nemen van T1 Steven Bellemans, T2 Nico Van Den Borre en keepertrainer Kris Du Rang, maar deze beslissing werd genomen in het belang van de club. We gingen niet over één nacht ijs en vingen signalen op vanuit de groep die een ingreep wettigden.”

“VK Liedekerke beseft het belang van de persoon van Steven Bellemans voor de club en wenst hem te bedanken voor de jarenlange inzet met verschillende promoties tot eerste provinciale tot gevolg, maar nu moeten we aan de toekomst denken. VK Liedekerke draait deze bladzijde om en gelooft door aanstelling van de nieuwe technische staf haar sportieve visie voor de toekomst te kunnen bestendigen.”

“Hertveldt deed ervaring op bij Dender in een eerste ploeg en is iemand die met jeugd kan werken terwijl hij ook affiniteit heeft met Liedekerke. Het gedroomde profiel dus.”

Ambitieuze club

Johan Hertveldt woonde zondag de wedstrijd bij en bereikte dinsdag in de late uurtjes een akkoord met Liedekerke.

“Ik woon op één kilometer van de Heuvelkouter. Liedekerke is een gemeente die enorm leeft en waar ik me in mijn jonge jaren goed in mijn sas voelde. Liedekerke is een ambitieuze club met een duidelijke visie en een gezond beleid. Dat haalde me over de streep.”

“Na een 4 op 27 is het logisch dat de club op zoek ging naar een oplossing. Ik begreep dat Liedekerke over een goed combinerende ploeg beschikt, maar vooral in de afwerking al veel pech kende. Ik kijk uit naar de samenwerking met Jeroen Winderickx over wie het bestuur erg lovend praatte. Donderdag leiden we onze eerste training.”

Door WIM REDANT
VOOR ABONNEES