België en Nederland strijden om goud op Europees kampioenschap korfbal

Bron © BELGA

België tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië Foto: Photo News

De Belgische nationale korfbalploeg heeft zich vrijdag in het Nederlandse Dordrecht geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap. België versloeg Catalonië in de halve finales met 26-13 (rust: 12-6). Ook Nederland speelt de finale, onze noorderburen maakten hun favorietenrol waar door Portugal te verslaan met 31-10 (rust 15-5).

Nick Janssens (8), Jesse De Bremaeker (6), Brent Struyf (2), Nikki Schilders (2), Patty Peeters (2), Jari Hardies (2), Karen Van Camp (2), Shiara Driesen (1), David Peeters (1) en Julie Caluwé (1) zorgden voor de Belgische treffers.

Voor de vierde opeenvolgende wordt de finale, die zondag afgewerkt wordt, een duel tussen Nederland en België. Zowel België als Nederland hadden in de groepsfase hun vier wedstrijden gewonnen.

De vorige vijf EK’s veroverden de Belgen telkens een medaille: brons in 2002, zilver in 1998, 2006, 2010 en 2014. Nederland gaat op zoek naar zijn zesde opeenvolgende Europese titel. Vorig jaar was Oranje in de finale van het WK in de Antwerpse Lotto Arena met 18-27 te sterk voor België.

 

    AANGERADEN