Sea Life ving nooit zoveel zeehondenpups op

Bron © BELGA

Zeehonden in Sea Life (archiefbeeld). Foto: BELGA

Er zijn dit jaar al 34 aangespoelde zeehondenpups opgevangen in het opvangcentrum Sea Life in Blankenberge. Dat is een absoluut record, meldt het attractiepark en opvangcentrum.

Sea Life heeft met 34 opgevangen zeehondenpups een absoluut record beet. Vanaf december verwacht het opvangcentrum bovendien opnieuw grijze zeehondenpups. Het vorige record dateert al van 2006, toen er 29 pups werden binnengebracht. Gemiddeld schommelt het aantal rond de twintig zeehondenjongen per jaar.

Opvallend is dat er afgelopen weekend nog drie zeehondenpups aanspoelden. Ze kampen allemaal met een longontsteking en longwormen. ‘Het hoge cijfer toont aan dat de populaties opnieuw aansterken. Er is zeker geen tekort aan voedsel, anders zouden we magere pups binnen krijgen. Maar het zijn allemaal jonge zeehonden op gewicht, die ziek zijn’, aldus hoofdverzorger Manu Potin.

Er verblijven op dit moment dertien pups in het opvangcentrum. Op zaterdag 3 december worden vijf zeehonden weer vrijgelaten in Blankenberge.

Het opvangcentrum zat dit jaar bijna constant vol. Normaal worden de rustige periodes gebruikt om de quarantaines grondig te poetsen, maar dit jaar is er nog geen enkele quarantaine vrij geweest. ‘Het zorgt ook voor een meerkost. We hebben nu bijna iedere maand dubbel zo veel vis nodig. We worden niet gefinancierd, maar we willen dit absoluut blijven doen’, aldus Potin.

AANGERADEN