Dertienjarige is parttime scholier, parttime actrice in VTM-reeks

Sofie is in de wolken met haar rol: “Ik besef het nog altijd niet helemaal.” Foto: mvn

Beernem -

De opnames voor de nieuwe VTM-reeks ‘De Bende van Jan de Lichte’ zijn enkele weken geleden gestart. Sofie De Brée (13) uit Beernem wist er een van de rollen te bemachtigen en is in 2018 te zien op het scherm. Dat ze daar lessen voor moest missen, neemt ze er graag bij. “Ik heb gelukkig super vriendinnen die alles voor mij bijhouden.”

De tiendelige reeks vertelt over het leven van de achttiende-eeuwse Jan de Lichte, een struikrover die toen samen met zijn bende rabauwen de streek onveilig maakte. Het verhaal gaat dat hij zich met hen in de buurt van Geraardsbergen in de bossen verscholen hield en daar een huttendorp bouwde. De opnames vinden dan ook plaats in het Kluisbos in de Vlaamse Ardennen, waar de productieploeg een huttendorp in elkaar timmerde. De opnames moeten tegen eind 2017 klaar zijn en daarvoor zijn alvast een pak acteurs aangesproken. Maar liefst 120 ‘sprekende rollen’ zijn er en eentje daarvan is weggelegd voor Sofie De Brée uit Beernem.

Ze speelt aan de zijde van, onder andere, ‘callboys’ Matteo Simoni en Rik Verheye. Voor de opnames moet ze geregeld een aantal dagen missen op school, wat doet vermoeden dat het niet om een kleine rol gaat. “Meer mag ik daar zelf nog niet over vertellen van de productieleider”, verontschuldigt ze zich.

Door Dieter De Milde
AANGERADEN